בצק שמרים הוא קלסיקה אהובה במטבח הקינוחים, יש לו מרקם רך, ניחוח משכר והוא מציע טעמים עשירים שאינם דומים לשום דבר אחר. במאמר זה נביא לפניכם רעיונות מגוונים להכנתן של עוגות מבצק שמרים עם שלל תוספות מגוונות וגם טכניקות להכנת קינוחי שמרים מושלמים עם טיפים לשיפור המרקם ולהכנת בצק טעים במיוחד.
עוגות שמרים וקינמון
עוגות שמרים הן עוגות רכות ובעיקר טעימות, כל כך טעימות שממש קשה להפסיק לאכול מהן. עוגות שמרים יכולות להגיע עם שלל תוספות שהופכות אותן לעוד יותר טעימות, כך לדוגמה עוגת שמרים קינמון היא בין העוגות פופולריות והקלסיות ביותר ולא בכדי. מילוי של קינמון, סוכר חום וחמאה שנמסה בתוך שכבות הבצק, יוצר עוגה עם ארומה מתוקה ומפנקת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. אם אתם רוצים לשפר את הטעם והמרקם שלה כל שעליכם לעשות הוא להוסיף אגוזים קצוצים כמו פקאנים או אגוזי מלך למילוי ואלו יעניקו לעוגה גם מרקם וגם טעמים עמוקים נפלאים. מי שרוצה יכול לשלב גם מעט ג'ינג'ר טחון או תבלין של הל וליצור טוויסט מעניין.
טיפ לאפייה: כדי לקבל מרקם פריך בחלקה העליון של העוגה יש להבריש אותה עם מעט ביצה טרופה מעורבבת עם מים ולפזר סוכר גבישי לפני האפייה.
עוגת שמרים ושוקולד
אם יש עוגת שמרים טעימה באמת הלוא היא עוגת השמרים המשולבת עם שוקולד. יחד נוצרת עוגה עשירה ומלאת טעם. אפשר למלא את העוגה במילוי של שוקולד מריר מומס בשילוב חמאה וקצת שמנת מתוקה לקבלת מרקם קרמי, או לחילופין בשוקולד חלב ואגוזי לוז שיעניקו מרקם קראנצ'י יותר. כדי לשפר את טעמיה ואת מרקמה של העוגה אפשר להוסיף גרידת תפוז או אבקת קפה נמס לתוך תערובת השוקולד כדי להעצים את טעמיו וליצור עומק.
טיפ לאפייה: כדי שהשוקולד לא יתייבש במהלך האפייה, מומלץ לעטוף את הבצק היטב ולסגור את הקצוות בצורה הדוקה.
עוגת שמרים ואגוזים
מילוי של אגוזים בתוך עוגת שמרים הוא ללא ספק מילוי מפנק במיוחד. תוכלו למלא אותה עם פקאנים, אגוזי מלך, שקדים ואגוזי לוז ולהוסיף סוכר חום, מעט קינמון טחון וגם דבש. יחד, כל הרכיבים הללו יוצרים עוגה עם טעמים חמימים ומתוקים ומרקם פריך במיוחד! אם אתם רוצים לשפר קצת את הטעמים והמרקם תוכלו להוסיף קצת מלח ים לאגוזים לפני המילוי כדי ליצור טוויסט מלוח שיעניק ניגודיות למתיקות השמרים.
טיפ לאפייה: מומלץ לקלות את האגוזים על מחבת או בתנור לפני שמשתמשים בהם כמילוי, כדי להבליט את טעמם.
עוגת שמרים עם פירות יבשים
עוגת שמרים המשלבת בתוכה פירות יבשים שונים כגון: משמשים, צימוקים, תאנים מיובשות וחמוציות, יוצרת שילוב מרענן של מתיקות וחמצמצות טבעית בתוך הבצק. כדי לשפר את הטעמים והמרקם מומלץ להשרות את הפירות היבשים שבחרתם בתוך ליקר של ברנדי או רום. כך הטעמים שלהם יהיו עשירים ועמוקים יותר, והליקר ירכך את מרקמם מעט.
טיפ לאפייה: כדאי לקמח את הפירות עם מעט קמח לפני שאתם מכניסים אותם לבלילת העוגה כדי למנוע מהם לשקוע לתחתית שלה בזמן האפייה.
טכניקות להכנת עוגות שמרים מושלמות
המפתח הנכון להכנת קינוחים שונים מבצק שמרים הם ראשית לישה נכונה של הבצק שתבטיח לכם בצק רך ואוורירי. לישה נכונה תייצר רשת גלוטן חזקה שתסייע להתפחת הבצק ולאווריריותו. אחר כך יש להעניק לבצק מספיק זמן לתפוח – לפחות פעמיים. זמן התפחה ארוך תורם למרקם אוורירי יותר. מי שרוצה להגיע לתוצאות טובות באמת מומלץ לו להכניס את הבצק למקרר ללילה שלם. וחשוב לשמור על טמפרטורה שמתאימה לאפייה של עוגות שמרים, שהיא כ- 180-190 מעלות צלזיוס. בהצלחה.